Naravno čiščenje kože

Naravno čiščenje kože

Kako lahko na naraven način očistimo kožo?

Tovrstni izbrani nasveti bodo v pomoč vsem, ki želijo svojo kožo očistiti na naraven način. V članku je obrazloženo, zakaj je naša koža nagnjena k aknam, ogrcem in ostalim nepravilnostim.

Čista koža je koža v naravnem ravnovesju

Pri čiščenju kože je najpomembneje, da vzdržujemo njeno naravno ravnovesje. Kožo umivamo, da bi jo očistili odvečnih kožnih maščob, vendar še preden se dan zares konča je T-predel svetleč, lička so videti mastna in mozolj, ki je bil še zjutraj samo rdeč madež na koži, je sedaj veliko večji in z groznim belim klobučkom ter se povrhu vsega nahaja na najbolj nezaželenem mestu. Kakšen je torej najbolj učinkovit način čiščenja kože?

Zakaj nastanejo mozolji?

Mozolji nastanejo, kadar odvečna kožna maščoba zamaši kožne pore in zavira naraven proces delovanja. V teh zamašenih porah se nato pričnejo razmnoževati bakterije, ki vplivajo na videz kože in ustvarjajo toksine, ki so vzrok za nastanek neprijetnih in nezaželenih mozoljev.

Pomembno je poznati dejstvo, da sebum oziroma kožna maščoba deluje na kožo pozitivno, njegova poglavitna naloga je, da deluje kot naravni vlažilec in jo varuje pred zunanjimi vplivi. Pomanjkanje sebuma se odraža kot suha in hrapava koža – na primer, ljudje z ekcemi imajo tovrstne težave, zaradi premajhne količine sebuma, zato si težave lajšajo z večkratnimi nanosi vlažilnih učinkovin in tako ohranjajo kožo mehko in gladko.

Na proizvodnjo sebuma vplivajo številni dejavniki: hormoni, nega kože in okolje predstavljajo pomembno vlogo pri količini proizvedenega sebuma in posledično na videz kože.

Poglavitna napaka ljudi, ki se soočajo s kožnimi nepravilnostmi v obliki mozoljev in aken, je predvsem uporaba agresivnih sintetičnih izdelkov za čiščenje in nego kože, ki povečini vsebujejo sestavine kot sta natrijev lavril sulfat (SLS) in alkohol (Etil alkohol, Etanol), poznana po svojih dražečih učinkovinah.

Natrijev lavril sulfat (SLS) je sestavina, ki kožo draži, vendar je kljub temu ena najbolj uporabljenih sestavin v čistilnih izdelkih za kožo in lase, saj zaradi svojih penilnih učinkovin hitro in učinkovito odstrani vse maščobe. Negativni vpliv uporabe izdelkov z vsebovanim SLS-jem se kaže tudi pri nekaterih ljudeh, ki nimajo občutljive kože, saj z uporabo imenovanih izdelkov kožo izsušimo, ta postane suha, hrapava in nagnjena k vnetjem.

Alkohol je poznan kot sestavina, ki zelo izsuši kožo, zaradi česar je prisoten v tonikih in izdelkih za nego mastne kože. Navkljub temu, da je občutek na koži ob nanosu ugoden in koža deluje očiščena, je to le varajoč občutek, saj se alkohol hitro vpije. Koža je po uporabi izsušena in posledično razdražena, zaradi česar se uporaba izdelkov z vsebovanimi alkoholi ne priporoča.

Mogoče se zdi logično, da se z izsušitvijo kože znebimo mozoljev, vendar je žal to popolnoma nesmiseln in začaran krog, ki se ne konča. Pri uporabi agresivnih sestavin ( kot sta npr. SLS in alkoholi), kožo izsušimo in posledično povzročimo, da ta prične proizvajati še več sebuma in ta zaradi prevelike količine prične mašiti pore, kar ponovno privede do mozoljev in krog se nadaljuje.

Kako do čiste kože?

V kolikor želite končati začaran krog in se za vedno znebiti neprijetnih mozoljev, ter si na naraven način očistiti kožo, je v nadaljevanju nekaj nasvetov.

  • Pri čiščenju kože uporabite izdelke z nežnimi naravnimi učinkovinami, ki ne vsebujejo alkoholov. Priporoča se uporaba »Blagodejna pena za čiščenje obraza« Green People, ki deluje nežno antibakterijsko in s katero zjutraj in zvečer očistite kožo vseh nečistoč in jo osvežite. Naravna čistilna pena ne vsebuje agresivnih sestavin, kot je npr. SLS, ki jih vsebuje velika večina izdelkov konvencionalne kozmetike, namenjenih za čiščenje in nego mastne in težavne kože.
  • Pijte veliko navadne vode, saj voda pomaga razstrupiti telo. Strupi, ki so se nakopičili v prebavnem sistemu se v kolikor jih ne izločimo iz telesa lahko pričnejo izločati skozi kožo, kar se kaže v obliki kožnih nepravilnosti.
  • V kolikor se želite znebiti točno določenih mozoljev na predelih obraza, direktno na mesto mozolja nanesite majhno količino »Aktivni čistilni serum« Green People, katerega učinek je takojšen in antibakterijski, kar pripomore k hitreje očiščeni in lepši koži. Za razliko od agresivnih izdelkov, ki vsebujejo alkohol in agresivne sintetične kemikalije, ta popolnoma naraven serum vsebuje izvlečke črne vrbe, ki je ena izmed najbolj učinkovitih naravnih antibakterijskih sestavin, za neverjetno naravno čiščenje kože.
  • Pred spanjem vedno odstranite vsa ličila. Tudi pri ljudeh, ki imajo zelo čisto kožo, se velikokrat zgodi, da se na neočiščeni koži čez noč pojavijo kožne nepravilnosti. Make up, ki ga predolgo pustite na vaši koži lahko prav tako kot sebum vpliva na kožo in zamaši pore, posledica pa so mozolji, ogrci in podkožni mozolji.
  • Izogibajte se uporabi čistilnih krpic! Navkljub temu, da so izredno priročne, čistilne krpice s kože odstranijo vidne nečistoče, vendar por ne očistijo, zaradi česar lahko privede do nastanka mozoljev, aken in ogrcev. Čistilne krpice so večinoma polne umazanije, sestavin, ki dražijo kožo in v bistvu nimajo drugih pozitivnih lastnosti, kot lastno promocijo.
  • Ne stiskajte mozoljev in skušajte se ne dotikati obraza z rokami. Tako stiskanje mozoljev kot pogosto dotikanje obraza namreč pomaga širiti bakterije, kar vam ne bo v pomoč v kolikor želite imeti čisto kožo. Čeprav se je zelo težko upreti stiskanju še posebej belih mozoljev, se to resnično odsvetuje, saj s tem lahko povzročite infekcijo in še več kožnih nepravilnosti, mozoljev.
  • Uporaba nežnih naravnih pilingov 1-2 krat na teden, predlaga se uporaba »Sadnega pilinga« Green People bo na koži naredila takojšnjo vidno razliko. S pilingom boste odstranili nečistoče in odmrlo kožo, odprli pore in kožo globinsko očistili.
  • Uživajte zdravo in uravnoteženo prehrano. Jejte veliko svežega ekološkega sadja in zelenjave, prehranska dopolnila kot so maščobe Omega 3, minerali iz morskih alg in probiotiki. Ne samo, da se bo vaše telo počutilo prerojeno in zdravo, tako bo videti tudi vaša koža. Naravno lepa, sveža in mladostna.

Najboljši naravni izdelki za čiščenje kože

»Blagodejna pena za čiščenje obraza« Green People je izdelek, ki ga preprosto morate imeti za naravno čiščenje kože. Izvlečki ekološkega zelenega čaja, vrbovega lubja, virginskega nepozebnika, muškatne kadulje in čajeve mirte kožo temeljito očistijo, ohranjajo njeno naravno ravnovesje in učinkovito odstranijo kožne nepravilnosti.

Ta neverjetno nežen izdelek je izredno učinkovit čistilec in v pomoč pri odstranjevanju kožnih nepravilnosti. Nežno in globinsko odstrani odmrle kožne celice in odpre pore, pri čemer je koža osvežena, vsi naravni procesi pa znova v ravnovesju. Mozoljem in ostalim kožnim nepravilnostim lahko končno za vedno rečete »adijo«.