Karitejevo maslo

Karitejevo maslo za nego lasišča in boljšo rast las

Zakaj je karitejevo maslo ustrezno za nego las in lasišča?

Karitejevo maslo je zelo vlažilno, bogato z vitamini in maščobami, ki ugodno vplivajo na lase in lasišče. V svoji naravni formi je goste teksture, bež barve in se prične topiti pri telesni temperaturi. Zaradi naravnih protivnetnih lastnosti je odlična izbira za težavno lasišče, saj s svojimi učinkovinami ponovno vzpostavi ravnovesje, ter pomaga izboljšati rast in zdravje las.

Kako prepoznati nerafinirano karitejevo maslo?

Prepoznamo ga po njegovem značilnem vonju, ki spominja na oreščke, kar nakazuje, da je pristno in tehnološko neobdelano. Najboljša in tudi najučinkovitejša izbira je naravno karitejevo maslo, ekološke pridelave, saj je bogato z vitamini A, E, esencialnimi maščobnimi kislinami in drugimi učinkovinami, katerih učinek na lase in lasišče je blagodejen.

Kako učinkuje karitejevo maslo na lase in lasišče?

Karitejevo maslo lahko nanesete neposredno na lase in lasišče. V kolikor je vaše lasišče suho, razdraženo in imate prhljaj, bo maslo lasišče navlažilo, pomirilo in pomagalo odpraviti prhljaj. Zdravo lasišče je pogoj za zdrave las. Če pa imate suhe (»krepaste«) in lomljive lase, konice pa razepljene, z nanosom karitejevega masla lahko bistveno izboljšate strukturo las, ter zmanjšate lomljivost in pripomorete k manj razcepljenim konicam.

Z redno uporabo boste pripomogli, da bodo lasje veliko lepšega videza, gladki, sijoči in predvsem bolj zdravi. Lomljeni lasje in razcepljene konice pa bodo le stvar preteklosti.

Kako karitejevo maslo uporabljamo?

Karitejevo maslo uporabite neposredno na lasišču in laseh, ter tako okrepite moč las, prožnost in videz vaših las. Za lažji nanos ga poprej pogrejte v dlani ali v skodelici, ki jo postavite v toplo vodo in nanesite na lasišče ter lase. Pustite ga učinkovati 30 minut ali več, za boljši učinek glavo zavijte v toplo brisačo. Ko boste končali z negovalnim tretmajem lase umijte s šamponom in uporabite naravni balzam (priporočamo Intenzivno obnovitveni šampon in balzam za lase blagovne znamke Green People).

Karitejevo maslo lahko uporabite tudi za oblikovanje pričeske, posebej primerno je za poškodovane ali kodraste lase. To naredite tako, da karitejevo maslo preprosto segrejete in razmažete med dlanmi, nato pa ga nanesete na lase. V kolikor imate hitro mastne lase, masla ne mažite na lasne korenine, ampak samo na lasne konice.

OPOZORILO!

V kolikor imate ali ste nagnjeni k alergijam na oreščke vam odsvetujemo uporabo karitejevega masla, saj lahko izzove alergijsko reakcijo. Svetujemo vam, da se pred uporabo posvetujete s svojim zdravnikom.